søndag den 1. september 2013

Præsentationsteknik

Du kender det sikkert - du har en vigtig præsentation der betyder meget for dine fremtidige
karrieremuligheder. Du anerkender vigtigheden af, at brænde igennem med dit budskab.

At holde den perfekte præsentation kræver øvelse og en smule rutine, men du kan starte med at følge vores anbefaling til en god præsentation herunder. Vi vil i øvrigt også anbefale et kursus i præsentationsteknik og kursus i Powerpoint, da det er en investering der virkelig kan tjene sig hjem igen.

Kursus i Powerpoint - 10 ting du skal vide om præsentationsteknik

 1. Hold det simpelt - og brug så få sætninger som muligt i din præsentation.
  Brug fingerreglen om, at der skal være 6 linjer på hver slide og 6 ord på hver linje. Du øger overskueligheden og budskabet kommer nemmere igennem
 2. Brug altid STORE skrifttyperHusk at bruge en lys baggrund - ikke noget med smarte billeder eller farver.
  En ensartet lys baggrund gør det nemmere at læse teksten
 3. Billeder skal understøtte budskabetVidste du at 60% af alle mennesker er visuel orienterede, og de ser før de lytter. Dine billeder og illustrationer skal altid understøtte det du faktisk siger. Forstår du at skabe sammenhængen, vil din præsentation blive husket meget bedre af tilhørende
 4. STOP! med at clipart og sjove figurerVi har set så mange tegninger og clipart figurer, at du med stor risiko kommer til at kede dine tilhørere. Skal du bruge tegninger og illustrationer skal de være unikke og gøre at man husker netop din præsentation
 5. Læs aldrig direkte op fra din Powerpoint præsentation!Sørg for at din præsentation understøtter dit budskab, så bliver det også unødvendigt at læse op fra PowerPoint præsentationen. Faktisk skal du sørge for at det slet ikke er nødvendigt for dig, at kigge på præsentationen - gør det kun i nødstilfælde hvor du kommet ud på tynd is.
  Dine tilhører forventer at du kender dit stof - så duer det ikke at læse direkte op!
 6. Præsenter altid hovedoverskrifter og agendaenDu skal skabe en apetit hos tilhørende - være inspirerende og skabe en forventningens glæde til din præsentation.
  Undersøgelser har vist at indenfor de første 20 sekunder skaber man den succesfulde præsentation! Du bliver således bedømt særligt hårdt på de første 20 sekunder.
  Sats altid på en god indledning/opstart = førstehåndsindtrykket
 7. En side hvert andet minut - godt tempoSom en generel anbefaling så skal du holde et rimeligt tempo, da du ellers hurtigt keder lytterne. Som mangeårige projektledere har vi erfaret at cirka 2 minutter pr. slide er en god regel, det skaber tempo og du får budskabet udover rampen
 8. Du bestemmer hvad folk læser!Brug gerne at der kommer én linje ad gangen, det er nemlig dig der bestemmer hvad publikum læser. En typisk fejl i mange præsentationer er, at man servere hele budskabet på én gang.
  Men brug ALDRIG fancy tekst animationer - du fjerner fokus fra budskabet
 9. Hvad essensen af dit budskabPrøv at forestille dig, at du kun måtte vælge en enkelt slide. Hvilken slide ville du vælge?
  Er der slides i din præsentation som er overflødige?
 10. Lav altid en opsummeringDet vil få budskabet til at leve længere - du sikrer at tilhørende husker dine ord! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar